Стелиан Страхилов надделя по убедителен начин на ринга в Кърджали

Талантът от БК „Добруджа“ не остави шансове на съперниците си в кат. до 72 кг

Стелиан Страхилов надделя по убедителен начин на ринга в Кърджали

Състезателят на Боксов клуб „Добруджа” Стелиан Страхилов достигна по убедителен начин до крайната победа в кат. до 72 кг по време на държавното лично-отборно първенство – II кръг, за ученици /13-14 год./. Турнирът се проведе в Кърджали, като добричлията не показа нито миг колебание на ринга и заслужено се качи на върха на шампионската стълбица.



До трета позиция от съотборниците на Страхилов се добра Мирослав Демиров, кръстосал ръкавици в кат. до 44,5 кг. В осмицата влязоха останалите трима представители на БК „Добруджа”. По реда на категориите това са: Росен Валентинов /46 кг/, Кирил Йорданов /59 кг/ и Диян Асенов /62 кг/. В отборното класиране възпитаниците на треньорите Веселин Марков и Явор Карчев намериха място в десетката след заключителния за 2018 г. кръг.

Президентът в добричкия клуб Ивелин Иванов даде висока оценка за цялостното представяне на младите таланти, повечето от които дебютираха в състезание от подобен ранг. Той информира, че следващата седмица двама добруджански представители ще пътуват за Плевен за участие в лично-отборното първенството при юношите /15-16 год./.