Етно вечер “С Добруджа в сърцето” се проведе в Генерал Тошево

В навечерието на празника на Генерал Тошево жители и гости на града ни имаха уникалната възможност да се насладят на първата Етно вечер “С Добруджа в сърцето”.

Етно вечер “С Добруджа в сърцето” се проведе в Генерал Тошево

Празничният спектакъл който беше организиран от Общински младежки съвет и Община Генерал Тошево се състоя в НЧ “Светлина – 1941” пред пълна зала и остави прекрасни впечатления.


Етно вечерта “С Добруджа в сърцето” беше посветена на миналото и бъдещето на нашия град, на фолклора, който е неизменна част от настоящето на този красив роден край. Красив роден край, скътан в равното добруджанско поле. А както всички знаем Добруджа е земя докосната от Бог и да – Добруджа пази традициите си живи. Точно тези традиции бяха пренесени на сцената от участниците в тематичната вечер. Традиции, които бяха представени на нашите деца, които ще ги предадат на своите след време.

Гостите в препълнената зала се насладиха на тематични песни и танци, видяха мотиви, които представят неизменната роля на майката и бащата, на бабата и дядото, на прародителите, на учителите в училището в това да бъде положен благородният камък в основите на българщината и народните традиции.

В рамките на Етно вечерта бяха представени и свежите и атрактивни модели на талантливата дизайнерка Елена Христова, която съчетава отлично модерното с традиционното. Роклите и са подходящи за всички, които търсят нестандартното и различното.

Събитието завърши с концерт на бандата с най-яките момичешки гласове на България, откритието от петия сезон на X Faktor – България – „4Мagik“! Преди да излязат на сцената Елия, Никол, Валентина и Елеонора кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров изтегли печелившото име от специалната томбола, организирана от Общински младежки съвет. Победителят ще се наслади на фотосесия в народна носия в навечерието на Националният празник на Република България