Диян Дончев се размина с „Добруджа“, търсят нов треньор в София

Николай Радомиров и Павлин Тодоров ще водят отбора на терена на „Струмска слава“

Диян Дончев се размина с „Добруджа“, търсят нов треньор в София

Обрат, граничещ със сценарий на сапунен сериал, придоби привличането на нов старши треньор в мъжкия футболен отбор на „Добруджа”, след като бе приета оставката на тандемът Диян Божилов – Светослав Кръстев в началото на седмицата. Както стана известно, преди ден за финални разговори в Добрич с ръководството на клуба пристигна варненският специалист Диян Дончев. След като е преспал, бившият бранител е размислил и вчера е обявил пред председателят на УС на ФК „Добруджа” Николай Милков, че отказва офертата и на този етап не е в състояние да застане начело на тима.



Предвид неблагоприятното развитие клубният шеф заминава спешно за София, където ще води преговори за ангажирането на нов наставник на „жълто-зелените”. В петък и събота ще проведа серия от разговори с потенциални кандидати за поста, като се надявам най-късно в понеделник да излезем с информация по темата. Иначе в предстоящото гостуване за първенство на Втора лига в Радомир отборът ще бъде воден от треньорите, останали на работа в клуба. Касае се за Николай Радомиров и Павлин Тодоров, които са натоварени да подготвят футболистите за двубоя със „Струмска слава”, чийто състав е с 4 точки повече от нас, заяви Н. Милков.       

Независимо от неразбориите и последното място в класирането, на което се намират добричлии, състезателите не са спирали да тренират през седмицата. Извън сметките за предстоящото гостуване остават Тодор Колев и Станимир Андонов, които са измъчвани от травми. В групата за Радомир се завръщат бранителите Михаил Минков и Ахмед Адемов, пропуснали загубения двубой в КК Албена от „Кариана” /0:1/ заради наказания. За главен съдия на мача е определен Васимир Маруан Ел-Хатиб от Плевен, на който ще асистират Станислав Станев и Костадин Тановчев.

Програма за срещите от XIV във Втора лига - 10.11 /събота/, 14,30 ч.: Струмска слава - Добруджа, Ботев /Г/ - Поморие, Кариана - Царско село, Пирин /Бл/ - Монтана, Несебър - Черноморец /Бч/,  Локомотив /ГО/ - Локомотив /Сф/; Литекс - Лудогорец II - 16,00 ч.; 12.11 /понеделник/, 17,30 ч.: ЦСКА 1948 - Арда.