Откриха новата спортна площадка в Шабленското училище

Официално бе открита новата спортна площадка в двора на СУ „Асен Златаров“ в Шабла.

Откриха новата спортна площадка в Шабленското училище

Тя бе построена със средства от Министерство на образованието и науката (МОН) – 119 304 лв., в рекордно кратък срок. На многофункционалното игрище може да се спортуват мини футбол и уличен баскетбол. Изпълнител на проекта е специализираната фирма в изграждане на спортни терени „Есен Спорт“ ООД Варна. Игрището е 1200 м2, с петслойна акрилна система Courtsol Tournament ITF class 2, разполага с игрище за мини футбол и две игрища с професионални баскетболни системи с поликарбонатно стъкло, стрийт-фитнес с уреди на Титан, DIN EN certified.



На откриването, лентата прерязаха кметът на община Шабла, Мариян Жечев; председателят на ОбС Шабла, д-р Йорданка Стоева и директорът на СУ „Асен Златаров, Петранка Валентинова. Гост на церемонията бе и Калоян Койчев, ст. експ „Професионално образование и обучение“ в РУО Добрич.

В словата си, преди ритуала, кметът Жечев и Валентинова изказаха благодарност към МОН и лично към министър Вълчев за прекрасното съоръжение, което ще осигури на шабленските ученици възможност да подобрят физическата си активност и ще им даде пътя към големия спорт. Директорът благодари на общинска администрация за съдействието при реализирането на проекта. Кметът пък,благодари на МОН и за оборудвания с компютри кабинет в СУ „Асен Златаров“, за първия учебен ден. Д-р Стоева пожела на учениците да ползват със здраве новата си придобивка, както и да я пазят, за да я има и за бъдещите поколения.

Мажоретният състав към ОДК Шабла, с ръководител Надя Иванова, поздрави ученици и гости със свое изпълнение, а ученици от X-ти и XI-ти клас на училището, нагледно показаха някои упражнения на стрийт-фитнеса.