Отбелязват тържествено 70-годишнината на футбола в село Дончево

Основната част от празника ще премине на стадиона в селището

Отбелязват тържествено 70-годишнината на футбола в село Дончево

С демонстративен футболен мач между ветерани и настоящия отбор на ФК „Устрем-Д”, в село Дончево утре ще бъде тържествено отбелязана 70-годишнината на организирания футбол в селището. Датата е съобразена с титулярната мъжка формация, която по програма тази седмица няма среща в първенството на Североизточна трета лига.



Началото на празничната програма ще бъде сложено в 14,00 часа на стадиона в селото, когато ще се даде и първия съдийски сигнал на шоу-мача. Ще бъде прочетен специален поздравителен адрес към всички, съпричастни през годините с футболните дела в клуба, от президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Домакините са поканили на тържеството бивши, настоящи състезатели, деятели, спомоществуватели, общински съветници, кметове, кметски наместници от Община Добричка, както гости от страната и чужбина.

Домакините са подготвили множество изненади за присъстващите, като една от тях е книгата на Румен Тодоров, проследяваща историята на футбола в село Дончево от 1948 година до наши дни.