Провеждат конкурс за приемане на лица за военна служба

Дирекция Бюро по труда – Добрич разполага с информация за приемане на военна служба на лица изпълнявали кадрова военна служба

Провеждат конкурс за приемане на лица за военна служба

Със заповед № ОХ-896/02.11.2018 г. на министъра на отбраната на Република България са обявени за заемане от лица изпълнявали кадрова военна служба, две вакантни длъжности за офицери от състава на Военно-географска служба, както следва:


1. Заместник –началник на сектор „логистика”, във В.Ф. 24430 - Троян – звание: майор. 

Изискванията за минимално образование и квалификация: Висше военно училище (ВВУ), специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво специализация  „Материални средства, придвижване и транспорт“ или „Артилерийско инструментално разузнаване. Минимално ниво на достъп до КИ – „секретно”.

2. Старши геодезист в секция „Сателитни изображения“ на сектор Дистанционни изследвания“ във В.Ф. 24430 - Троян – звание: капитан, старши лейтенант, лейтенант. 

Изискванията за минимално образование и квалификация: ВВУ, специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“–специализация „Артилерийско инструментално разузнаване. Минимално ниво на достъп до КИ – „секретно”.

Кандидатите е необходимо да отговарят на изискванията на чл.141, ал.6 от ЗОВС на РБ

За длъжностите, могат да кандидатстват и лица, които притежават военно звание по резерва, с една степен по-ниско от изискващото се за длъжността и са изпълнили изискванията на чл.19, т.2 от ППЗОВС на РБ (минимален престой във военно звание – две години, докато са били на военна служба.     

Срок за подаване на заявленията - до 28.11.2018 г.;

Повече информация може да получите от офиса за водене на военен отчет към общината или на   телефон: 058/ 604 205, както от сайтовете на Централно военно окръжие (ТУК) и Министерство на отбраната (ТУК)

Образци от формулярите и подробностите за  кандидатстване са изложени във Военно окръжие - Добрич, бул. “Добруджа” № 4, ет.4, тел. 058/664 764, където се подават необходимите документи.