В балчишко село установиха незаконни сечи в полезащитни горски пояси

След проверка в землището на село Тригорци, община Балчик, само за един ден са установени незаконни сечи в полезащитните горски пояси, за което бяха съставени 6 акта по Закона за горите и са конфискувани 12 пространствени кубически метра дърва.

В балчишко село установиха незаконни сечи в полезащитни горски пояси

Увеличават се случаите на незаконна сеч с цел продажба. Призоваваме хората да не купуват дърва без документи, защото това е наказуемо, а и тази дървесина подлежи на конфискация, обясняват от ДЛС-Балчик.


Има хора, които си подаряват гора за сватбата, оставяйки я на наследниците си, като Галя и Джулиан, за които ви разказахме преди няколко дни. Има хора, които си „подаряват“  дърва за огрев, крадейки от внуците си. Първите винаги ще подкрепим, а към вторите ще бъдем безкомпромисни, категоричен е зам.-директорът на ДЛС-Балчик инж. Радослав Радев.

Екипи на териториалното поделение дават денонощни дежурства, като са особено внимателни сега – в началото на зимата, защото по това време зачестяват случаите на набези в гората. От стопанството призовават гражданите, които станат свидетели на незаконна сеч или пък видят съмнителни моторни превозни средства до горските територии да подават сигнали на телефон 112.