Кино играта на Добрич Онлайн и Кино Икар - отговорите от миналата седмица и новите въпроси

По два билета за филм по избор в Кино Клуб Икар - Добрич тази седмица печелят Илияна Христова и Станислав Илиев. Техните имена днес бяха изтеглени в традиционната ни томбола, в която участват всички, дали верни отговори в кино викторината на Добрич Онлайн и Кино Икар.

Кино играта на Добрич Онлайн и Кино Икар - отговорите от миналата седмица и новите въпроси

Ето и какви са верните отговори на въпросите от миналата седмица:


 

1. Кой актьор играе главната роля (на Максимус) във филма „Гладиатор”?
ОТГОВОР: Ръсел Кроу. За образа на Максимус, Ръсел Кроу дори получава Оскар за най-добра мъжка роля. „Гладиатор” пък е определен за най-добър филм на годината от киноакадемията и също грабва ценната статуетка. Режисьор на филма е Ридли Скот, известен още с „Пришълецът”, „Черен дъжд”, „Телма и Луиз” и много други.

2. В кой филм героят на Самюъл Джаксън е американски химик, създал нов супернаркотик, чиято рецепта се опитва да продаде за милиони в Англия, а местният му партньор се впуска в приключението само заради билет за Ливърпул - Ман Юнайтед?
ОТГОВОР: 51-ят щат (The 51-st state). Филмът определено си заслужава да се гледа заради изобилието от запомнящи се „образи” - Самюъл Джаксън в шотландска поличка, Робърт Карлайл, облечен със сако и екип на Ливърпул, най-сексапилната жена наемен убиец Емили Мортимър и познатият повече като певец Мийт Лоуф в ролята на злодея.

3. Коя актриса, освен че играе главна роля в лентата е и продуцент на филмите „Сексът и градът” 1 и 2 – кино версиите на култовия сериал?
ОТГОВОР: Сара Джесика Паркър. Тя освен, че играе ролята на Кари Брадшоу (тази, която разбира от секс и не се страхува да пита) е и продуцент на филмите. Те обаче далеч не се доближиха до нивото на емблематичния сериал и дори „Сексът и градът 2” и 4-те актриси в него обраха златните малинки за най-лошо кино на последното връчване на атниоскарите. Въпреки лошата оценка на критиците, Сара Джесика Паркър достигна до първото място в класацията за най-високоплатаната актриса. Тя е заработила 30 милиона долара през последните 12 месеца и е начело по приходи заедно с Анджелина Джоли.

 

НОВИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА:

 

1. Коя актриса играе ролята на  Бриджит Джоунс във филма „Дневникът на Бриджит Джоунс”?

2. В кой филм героят на Мел Гибсън е рекламен специалист, който неочаквано се сдобива със способността да чува мислите на всички жени около него?

3. Кой актьор играе ролята на Форест Гъмп в едноименния филм?

 

Очакваме вашите отговори на имейл: info@dobrichonline.com или директно от тук

 

Желателно е вашето писмо да съдържа освен отговорите на трите въпроса, имената ви и телефон за контакт.

 

Крайният срок за изпращане на отговорите е 14 август, неделя, включително.

 

Двама от отговорилите вярно след жребий ще спечелят по два билета за филм по избор в Кино Икар Добрич.