Избрани са фирмите, които ще ремонтират ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“ и ДГ „Зорница“

Избрани са фирмите, които ще извършат строително-монтажните дейности в ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“ и ДГ №32 „Зорница“ в Добрич.

Избрани са фирмите, които ще ремонтират ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“ и ДГ „Зорница“

Това съобщи Петър Енев - директор на дирекция „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки“ в Общината.



Дейностите ще бъдат извършени по проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич I“. Решението на комисията, направила избора на фирмите, е публикувано в сайта на Община Добрич. 

Реконструкцията и обновяването на ЕГ „Гео Милев“ ще бъдат извършени от „Рал-Мар Билд“ ЕООД, Добрич, на ПМГ „Иван Вазов“ - от „Девня Трейд“ ООД, Варна, на ДГ „Зорница“ - от „Калея Трейд“ ООД, Варна. 

За четвъртото учебно заведение, включено в проекта - ОУ „Христо Ботев“, комисията е счела, че подадените оферти не са с достатъчно налична информация и не е избрала изпълнител. Ще бъде проведена нова процедура съгласно Закона за обществените поръчки или ще се стигне до директно договаряне с потенциални изпълнители, които могат да гарантират завършването на строително-монтажните работи по начина, по който ги възлага Общината. 

Става дума за учебно заведение, едно от основните в града, и не можем да допуснем случайни намеси на пазара на строително-монтажни услуги, коментира Петър Енев. 

Припомняме, че за ремонтните дейности в четирите учебни заведения оферти подадоха 12 фирми. Проектът „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич I“ е на стойност 6 193 021 лева.