Наградиха участниците в Националната конференция „Добруджа в края на Първата световна война”

Изложбата „Добруджа в годините на Първата световна война 1916 – 1918“ бе открита днес в централното фоайе на Областна администрация.

Наградиха участниците в Националната конференция „Добруджа в края на Първата световна война”



Събитието бе част от Националната научна конференция „Добруджа в края на Първата световна война”, която събра историци от страната.

Експозицията от снимки и исторически факти, свързани с Добруджа през Първата световна война е обиколила половин България. Идеята на тази изложба е да се популяризира сред населението историята на Добруджа и бойните действия, които са се водили по време на войната. 

„С докладите и презентациите, които изнесохте на тема освобождението на Добруджа през Първата световна война допринасяте за една нова страница и виждане на историята”, заяви областния управител на Добрич.


Радослав Симеонов - главен експерт в Министерство на отбраната връчи, от името на Красимир Каракачанов, юбилеен медал „100 години от Първата световна война” на  областния управител за  активното му участие като представител на Добричка област в  Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея на областния управител.

Красимир Кирилов връчи грамоти и медали на всички участници в конференцията и на представителите на кметския екип.