Емил Велев изведе футболистите на „Добруджа” за първа тренировка

Помощници на наставника ще са Ради Георгиев и Николай Радомиров

Емил Велев изведе футболистите на „Добруджа” за първа тренировка

Бившият футболист на „Левски” /София/ Емил Велев-Кокала е новият старши треньор на „Добруджа”. Наставникът се яви днес следобед на стадион „Дружба”, беше представен пред футболистите и направи първа тренировка на отбора. Той каза, че основната задача пред тима е да запази мястото си във Втора лига, което ще стане със сериозна работа.


Отборът има изграден гръбнак, върху който ще опитаме да надграждаме и да направим така, че той да придобие професионален облик. От настоящия състав познавам 4-5 футболисти, като останалите ще опознавам в хода на подготовката. Всеки един клуб по принцип има поставени цели, като основната на този етап пред „Добруджа” е да съхрани мястото си в „Б” група, а защо след време да не се мисли и за нещо повече. Виждам, че има настроение и надежди сред хората за достигане дори до елита. Това, че отборът е отбелязал само 5 гола през есента не е добър знак, но ние ще се стремим да създаваме голови положения. Предпочитам офанзивният и атакуващ стил на игра, което ми е заложено още от времето, когато бях действащ футболист в „Левски”. Преди да дойда в Добрич прочетох историята на „Добруджа” и разбрах, че предстои честването на 100-годишен юбилей, за който трябва да направим така, че да не разочароваме привържениците ни, заяви Емил Велев.

Помощници на новият треньор ще бъдат Ради Георгиев и Николай Радомиров. И до момента, последният отговаряше за подготовката на вратарите в клуба.