Старшата възраст не загуби у дома, но отпадна от „Лудогорец”

Момчетата на Валентин Ангелов завършиха наравно в реванша

Старшата възраст не загуби у дома, но отпадна от „Лудогорец”


Юношите старша възраст на ФК „Добруджа” - момчета, родени през 2001 г., отпаднаха от турнира за Купата на БФС. Това стана в 1/4-финалната фаза на надпреварата, където добричлии отстъпиха пред връстниците си от „Лудогорец”. След като първата среща в Разград завърши 4:1, в реванша „жълто-зелените” оказаха далеч по-сериозен отпор и мачът приключи наравно – 1:1.



За жалост, двубоят на терена с изкуствена трева до стадион „Дружба” не започна добре за избраниците на треньора Валентин Ангелов, които още в началните минути позволиха съперника да поведе. Изравнителното попадение за добруджанци отбеляза защитникът Галин Мариянов, разписал се след центриране в нак. поле. В оставащите минути до края домакините вложиха усилия да се поздравят с победата, но бранителите и вратарят на гостите действаха стабилно, а равенството се запази до последния съдийски сигнал.

Така младите надежди на „Лудогорец” се класираха за полуфиналният етап на турнира, където място вече си осигуриха съставите на „Ботев” /Пловдив/, „Черно море” /Варна/ и „Сокол” /Марково/. Полуфиналите и финалът е предвидено да се състоят през пролетта на 2019 г.