С панихида Добрич ще отбележи Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

С панихида Добрич ще отбележи Световния ден за възпоменание на жертвите от  пътнотранспортни произшествия

Ежегодно в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот.



Мащабът на проблема нараства всяка година, защото към хилядите хора, които са пострадали се присъединяват нови хиляди, с което групата на жертвите придобива огромни размери. Това са ненужни човешки загуби и страдания. Загиват и остават осакатени завинаги деца, млади хора, мъже, жени.

На този ден си спомняме за тези, които са убити и за тези, които са получили пътна травма поради чужди и собствени грешки и продължават да страдат, за тези, които ги няма вече около нас и почитаме тяхната памет.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване на пострадалите в движението по пътищата.

Във връзка с гореизложеното на 18.11.2018 г. от 10.30 ч. пред храм „Света Троица“, гр. Добрич, ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия, на която всеки може да присъства.