193 016 кубически метра дърва за огрев са заявили през тази година жителите на областите Шумен, Добрич, Търговище и Варна

От тях към момента са доставени 152 829 кубически метра, става ясно от справка изготвена от експерти на Североизточното държавно предприятие.

193 016 кубически метра дърва за огрев са заявили през тази година жителите на областите Шумен, Добрич, Търговище и Варна

Най-голямо количество дърва, 16 180 кубически метра, са доставили на хората горските от ДГС-Шумен, след тях с 15 773 кубически метра се нарежда ДЛС-Шерба и ДГС-Цонево с 13 600 кубически метра. Най-малко заявки за дърва са постъпили в ДЛС-Тервел, ДГС-Нови пазар и ДГС-Смядово. В тези три стопанства годишно се заявяват малко над 3 000 кубически метра дърва за огрев.



Повече от половината териториални поделения в системата на СИДП вече са доставили на гражданите исканите количества дърва. ДГС-Омуртаг, ДГС-Търговище, ДГС-Върбица, ДГС-Преслав, ДГС-Генерал Тошево, ДЛС-Черни Лом и ДГС-Провадия са приключили с исканите количества за тази година. В тези стопанства вече се изпълняват единични заявки получени през последните дни. На останалите места работата продължава, като известно закъснение се отчита в ДГС-Добрич, но и в това стопанство имат готовност да изпълнят заявките на хората преди началото на зимата.