Кипърци свирят мачовете на хандбалистите на „Добруджа” в Беларус

Добричлии играят в залата на „Машека” за „Чалъндж къп”

Кипърци свирят мачовете на хандбалистите на „Добруджа” в Беларус

Мъжкият хандбален тим на „Добруджа” се отправи днес за Беларус, където за 14-а поредна година ще спори в европейските клубни турнири. Съперник на „жълто-зелените” в III кръг на „Чалъндж къп” е отборът на „Машека” от град Могильов.


Както е известно и двата мача ще се състоят в залата на съперника, а ръководството им е поверено на съдийска двойка от Кипър. Имената на реферите от Острова на Афродита са Ангелос Аргиридис и Христос Мотас. Делегат на Европейската хандбална федерация /EHF/ е азербайджанецът Исгандар Асгаров.

Сблъсъците в близост до река Днепър са в петък /16 ноември/ и събота /17 ноември/ от 18 часа местно време. Причината да няма срещи пред добричка публика е, че зала “Русалка” е силно амортизирана и не отговоря на стандартите да приеме срещи в авторитетната надпревара на Стария континент. И тъй като от Европейската хандбална федерация разрешават единият от съперниците да играе и двата двубоя на собствен терен, се стигна до логичното решение от страна на „жълто-зелените” да се изявяват далеч от дома.

Президентът и старши треньор в ХК „Добруджа” Георги Андреев каза, че подобно развитие не е сред най-добрите за клуба и състезателите, но предвид обстоятелствата, се прибягва отново до него. Вече имаме солиден опит в Европа, но безспорно ще се чувства липсата на подкрепа от публиката. Отиваме в Беларус да защитим, както клубната си чест и международен коефициент, така и тази на българският хандбал. Настроение сред състезателите, които са пълен състав, не липсва, като още в първата среща ще опитаме да затрудним съперника и да достигнем до положителен резултат. „Машека” заема трето място във временното класиране на елитната група на страната си след 10 проведени кръга – факт, с който ще се съобразим и в определена степен ще оформи подхода ни към мачовете, сподели клубният шеф.