Окръжен съд - Добрич оправда подсъдим по дело за грабеж

Окръжен съд - Добрич оправда подсъдим по дело за грабеж
Състав на Окръжен съд - Добрич призна за невиновен подсъдим по дело за грабеж.

Съдът измени и наложената му мярка за неотклонение - от „задържане под стража“ в „подписка“, като разпореди мъжът да бъде незабавно освободен още в съдебната зала.


29-годишния Ганчо Г. беше оправдан по повдигнатото му обвинение, че в периода 5-7 май 2016г., в Добрич, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, е ограбил две жени, като употребил за това заплашване чрез насочване на газов пистолет към потърпевшите. От едната жена бил отнет мобилен телефон заедно със СИМ карта, на обща стойност 62 лв., а от другата 250 лева.


Пострадалите, които работели като проститутки на околовръстния път в Добрич, първоначално не съобщили в полицията за извършения грабеж. За него се разбрало около месец по-късно, когато при специализирана полицейска акция едната от тях била установена да проституира в същия район и била отведена в полицията за съставяне на предупредителен протокол. В една от стаите на полицейското управление тя видяла табло със снимки на издирвани лица, сред които била и снимката на подсъдимия. Тогава жената разказала пред органите на реда за грабежа, като заявила, че е разпознала нападателя си в лицето на подсъдимия.


Окръжният съд прецени обаче, че в хода на делото не е доказано по безспорен начин, че 29-годишният мъж е автор на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Мотивите за оправдателната присъда ще бъдат изготвени в законоустановения срок.


С постановения съдебен акт се отхвърлят и предявените от двете жени граждански искове за сумите от 5000 лева за причинени неимуществени вреди, както и исканите обезщетения за нанесените им имуществени вреди.


Присъдата на Окръжен съд - Добрич подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+