Две жени от област Добрич са наградени с диплом „Спасители на детството“

За трета поредна година приемни родители, социални работници и специалисти бяха удостоени с наградите „Спасители на детството“, съобщават от Община Добрич.

Две жени от област Добрич са наградени с диплом „Спасители на детството“

Награждаването бе на церемония в София, организирана от Националната асоциация за приемна грижа, с подкрепата на мобилен оператор. В рамките на събитието Асоциацията отбеляза деветия си рожден ден и Деня на приемния родител. На събитието присъстваха повече от 140 гости, които работят с изоставени деца в риск.


Славка Михнева  от с. Паскалево, община Добричка, която е приемен родител по Проект „Приеми ме 2015“ към „Областен екип по приемна грижа“ - Добрич, получи  диплом за принос в развитието на приемната грижа „Спасители на детството“. Славка Михнева е приемен родител от 2014г. и до момента е отгледала в семейството си 4 деца, три от които вече са осиновени и са намерили своето семейство.

На церемонията със същия диплом беше отличена и Живка Балчева-  дългогодишен социален работник в Отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” - Добрич. 

Националната асоциация за приемна грижа е единствената българска неправителствена организация, учредена от приемни родители и професионалисти, които вярват, че за хиляди деца без родителска грижа в България най-добрата алтернатива за живот извън институция е приемното семейство.