Ден на отворените врати се проведе в НАП Добрич

Ден на отворените врати се проведе в НАП Добрич
В навечерието на професионалния празник на приходната агенция - Деня на Свети апостол и евангелист Матей, учениците от XII В клас – Митническа и данъчна администрация във ФСГ „Васил Левски“ с класен ръководител и преподавател по професионална подготовка – Светла Атанасова посетиха офиса на НАП в Добрич.

Гостите на приходната агенция бяха посрещнати от заместник-директора на ТД на НАП Варна Чавдар Янков, който пожела на зрелостниците успешно завършване на средното им образование и ги насърчи да продължат да се развиват в избраната от тях икономическа сфера.


Директорът на местния офис Димитър Димитров запозна учениците с мисията и визията на Националната агенция за приходите, структурата и основните функции на администрацията. Директорът ги запозна и със законовите изисквания при започване на работа, заплащането на осигуровки и прекъсването на здравните права, защо е важно да се издават касови бележки при покупка и как това засяга всеки потребител.


Младите финансисти проявиха интерес и зададоха въпроси свързани с контролната дейност на приходната администрация. Те пожелаха да посетят и офиса за обслужване на клиенти, където се запознаха с различни аспекти от работата на данъчните инспектори, свързани с обслужването на гражданите и фирмите.


Учениците се запознаха и с това, как да се включат в играта на НАП „Влез в час с данъците 4“, която им дава възможност да се състезават за големи награди - игрови конзоли, гейминг системи за виртуална реалност, велосипеди, електрически смарт ховърбордове и смарт часовници.


След проведената среща и разговори госпожа Светла Атанасова и учениците от Финансово-стопанска гимназия благодариха за полезната информация и изявиха желание превърналите се в традиция срещи да продължат.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+