Началникът на Пътната полиция в Добрич с предложение да се криминализира шофирането без книжка

Да се криминализира шофирането на моторни превозни средства без свидетелство за управление предложи Жулиян Минев, началник на Пътна полиция към Областната дирекция на МВР – Добрич.

Началникът на Пътната полиция в Добрич с предложение да се криминализира шофирането без книжка

Жулиян Минев направи предложението си на Областната комисия по безопасност на движението и го основа с данни от ежедневната работа на пътните полицаи, като заяви, че се отчита ръст на установените зад волана без свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. Не на последно място той подчерта, че с направените промени - изискване за завършен 10 клас, за да може да бъде един водач правоспособен, се очаква да се увеличи броят на шофьори зад волана без права. Участниците в комисията одобриха предложението, което ще бъде изпратено по надлежния ред. 



Заседанието на Областна комисия по безопасност на движението се провежда във връзка с проект на Мерки за подобряване на безопасността по пътищата до края на 2020 г. Заседанието бе водено от заместник областният управител Красимир Николов, като участие в него взе и областният управител Красимир Кирилов. С визирания проект на мерки, предоставен в Областна администрация - Добрич с писмо на Министъра на вътрешните работи, бяха запознати всички участници в заседанието. В него са планирани дейности, които произтичат от Националната стратегия за подобряване безопасността на движението, от някои положителни европейски практики и от характерни особености, свързани с тежките произшествия на територията на нашата страна.