Секретари от различни Общини на България гостуват в Добрич за разширено заседание на НАСО РБ

Община Добричка е домакин на разширеното заседание на Управителния съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България, НАСО РБ.

Секретари от различни Общини на България гостуват в Добрич за разширено заседание на НАСО РБ


Председателят на УС на НАСО РБ  София Янчева – секретар на община Благоевград  откри разширеното заседание.

Инж. Тошко Петков, кмет на Община Добричка, приветства с добре дошли всички присъстващи. Той ги запозна с благоустроителни дейности, които текат в Общината.

На разширеното заседание се включиха секретари от различни Общини на България - Ася Кръчмарова - Добрич, Дарина Кулишева –Каварна, Вяра Владева – Генерал Тошево, Миглена Спирова - Шабла, Румяна Дъчева - Севлиево, Иван Борисов - Брезник, област Перник, Мариян Паскалев - Лясковец, област Велико Търново, Кремена Красимирова - Карнобат, област Бургас, Севдалина Джамбазка - Мездра, област Враца.

Участие взеха и Гюлтен Еминова, член на контролния съвет на Националната асоциация на секретарите и секретар на Община Лозница, област Разград, главният секретар на Областна администрация - Добрич Румен Русев и бившият изпълнителен директор на асоциацията Васил Панчаров. На негово място в момента е Силвия Даскалова.

София Янчева връчи символичен подарък на инж. Тошко Петков – значка на Националната асоциация на секретарите на общините в България.


На заседанието е предвидено да бъде обсъдена информацията за изпълнението на бюджет 2017 г. и подготвителни действия за изготвяне на проектобюджет за 2019 г. на асоциацията, както и  актуални въпроси в работата на секретарите на общини.