Хандбалистите отстъпиха в първата среща в Беларус

Предстои втори двубой за добруджанци в град Могильов от „Чалъндж къп“

Хандбалистите отстъпиха в първата среща в Беларус

Хандбалистите на „Добруджа“ загубиха днес първата си среща от III кръг на евротурнира „Чалъндж къп“. Добричлии отстъпиха с 25:34 в Беларус на местния „Машека“, като домакините от град Могильов още до почивката взеха солидна преднина от девет гола - 21:12.



В началото на второто полувреме избраниците на треньора Георги Андреве се активизираха и направиха опит да се върнат в мача, но беларусите не допуснаха изнанади и със стабилна игра в защита парираха набезите на „жълто-зелените“. В крайна сметка авансът на отбора на „Машека“ от първата част се запази и състезателите му очакват със спокойствие реванша. Вторият двубоя е също в залата на съперника от Беларус, утре от 18,00 ч. местно време.

Причината и двата мача да се играят в Могильов се дължи на фкта, че добричката зала „Русалка“ не отговаря на евростандартите за провеждане на срещи от такова международно ниво. Най-резултатни за ХК „Добруджа“ в срещата бяха привлечения специално за тези битки от „Локо“ /Вн/  Бранимир Балчев – 9 гола, както и Джошкун Якубов, реализирал 5 попадения в съперниковота врата. Участието на добричките хандбалисти в Европа е за 14-а поредна година, което е рекордно постижение в най-новата история на този спорт у нас.