От евротурнирите отпаднаха хандбалистите на „Добруджа“

Добричлии загубиха и двете срещи в Беларус от „Машека“ в „Чалъндж къп“

От евротурнирите отпаднаха хандбалистите на „Добруджа“

След два двубоя приключи 14-ото поредно участие в европейските хандбални турнири на мъжкия тим на „Добруджа“. Добричлии отпаднаха от III кръг на „Чалъндж къп“ от „Машека“ /Беларус/.



За разлика от „жълто-зелените“, които се класираха директно за този етап заради високия си международен коефициент, не така стояха нещата със съперника. Отборът от град Могильов достигна до тази фаза, след като във II кръг преодоля съпротивата на „Пас Аеропос“ /Гърция/. За поредна година добричлии бяха принудени да играят и двете срещи в залата на съперника, тъй като зала „Русалка“ не отговаря на изискванията на Европейската хандбална федерация за провеждане на мачове от такова ниво.

По този начин състезателите на „Машека“ се възползваха максимално от домакинския фактор и след две победи над „Добруджа“ придобиха право да продължат изявите на Стария континент в 1/8-финалите за „Чалъндж къп“. Първата среща завърши при резултат 34:25, а втората – 47:23 за беларусите, за да финишират с крайното 81:48 от двете  битки. Най-резултатен за символичните домакини в този двубой бе Бранимир Балчев, разписал се пет пъти във вратата на „Машека“.