С панихида бе почетена паметта на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Днес - 18 ноември 2018 г., по инициатива на областния управител Красимир Кирилов свещеници отслужиха панихида в двора на храм "Света Троица".

С панихида бе почетена паметта на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Поводът е отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътни инциденти, който ежегодно се чества всяка трета неделя на месец ноември по инициатива на Генералната асамблея на ООН. На помена, провел се пред оброчния кръст в двора на храма, присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова, ръководителят на КАТ - Пътна полиция Жулиян Минев, директорът на Областния съвет на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов и членове на милосъдрната организация, ръководителят на НПО "България Вита" Антоанета Малева, представители на институции и граждани.



След като бе отслужена панихида областният управител Красимир Кирилов и другите присъстващи положиха цветя пред оброчния кръст.

Ежегодно вследствие на пътнотранспортни произшествия по пътищата на страната загиват и биват тежко ранявани и трайно осакятавани деца, младежи, зрели и възрастни хора. Голяма част от тези катастрофи са предотвратими. Много често хората, участващи в движението по пътищата забравят за себе си, забравят за близките си, за хората, които превозват, за другите участници в движението. Пътните инциденти са най-безмислената причина за смъртност сред хората.

Безопасността на движението е споделена отговорност. Денят за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението.