Кръшно хоро извиха добруджанци на границата с Румъния на поредния протест

Стотици добруджанци отново излязоха на мирен протест срещу социалната и икономическа политика на правителството.

Кръшно хоро извиха добруджанци на границата с Румъния на поредния протест


Към днешното мероприятие се присъединиха недоволни граждани от Добрич, Генерал Тошево, Крушари, Каварна, Балчик и Варна.


Километрична колона от мотоциклети и автомобили тръгна от „Гонките” в Добрич и се отправи към Генерал Тошево. Там протестиращите се събраха пред сградата на Общината, за да изразят недоволството си от сегашното правителство и да представят своите искания за по-добър живот и нормални доходи.


„Искаме оставката на сегашното правителство, защото то не работи за народа”, заяви един от организаторите - Александър Ганев. „Това правителство, в последните 2 години, ни налага само данъци, такси, ощетява ни със заплатите и ни храни с отровни храни. Ние няма да го позволим повече”, допълни той.


Недоволните граждани заявиха, че ще продължат да протестират докато не се промени модела на управление в страната. Те поискаха и промяна в изборния кодекс и социалната и икономическа политика.


След това автошествието се отправи към границата с Румъния. Малко преди ГКПП - Кардам протестиращите излязоха от колите си и извиха кръшно хоро.


Протестните действия продължават и утре, сборен пункт е площад „Свобода”, пред „Високото тяло” в 18 часа.