Ученици от пет добрички училища се включиха в иновационен лагер

По покана на ЧПГТП „Райко Цончев“ и Джуниър Ачийвмънт България ученици от пет добрички училища се включиха в иновационен лагер, съобщават ФСГ „Васил Левски“.

Ученици от пет добрички училища се включиха в иновационен лагер

Интензивният уъркшоп на английски език бе организиран за младежи от 15 до 19-годишна възраст в рамките на Световната седмица на предприемачеството, която тази година се проведе от 12 до 19 ноември.



В началото на събитието средношколците се запознаха с двама от основателите на Еко селище „Доброжънци“, които споделиха своя житейски и професионален опит и обясниха принципите на социалното предприемачество.



Участниците имаха възможността да се срещнат и с един креативен млад предприемач, който облича идеите си в дрехи – Радослав Колчев. Той призова младежите да не се страхуват да направят първата си крачка, защото „не е важно колко грешим, важно е следващият път да грешим по-добре“.



Разделени на 11 отбора с по 5 участници, учениците от 5 добрички училища - ЧПГТП „Райко Цончев“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ФСГ „Васил Левски“, ПГ по туризъм „П. К. Яворов“ и ЕГ „Гео Милев“, трябваше да разискват конкретно бизнес предизвикателство и да генерират идеи за разрешаване на поставения им казус - как да помогнат на безработните младежи да си намерят работа по специалността.



Наградени бяха най-иновативните при разработване на бизнес идеята и убедителни в своето представяне.