Хандбалист от Каварна се цели в първото място в България с новия си отбор

Хандбалистът Ангел Георгиев от гр. Каварна с интервю пред Добрич Онлайн.

Хандбалист от Каварна се цели в първото място в България с новия си отбор

От кога тренирате хандбал, как се насочихте към този спорт?



Занимавам се с хандбал от 13 години. Преминал съм през всички възрастови групи на СКХ “Калиакра”, град Каварна с треньор Красимир Гецов.  Бях пети клас в училище, когато Краси Гецов ни събра момчета на една възраст.

Какво Ви дава спорта, а какво взима?

Спортът само дава, без да взима. Спортът дава здраве, сила и много позитивни емоции. Учи ни най-вече на дисциплина, как да работим в екип и да приемаме загубите.

Какво е най-важното, на което Ви научи треньорът Красимир Гецов?

Треньорът най-вече ме научи да не се предавам, да съм добър и да не спирам да се боря.

Какви са най-големите Ви постижения като състезател на „Калиакра” при юношите и мъжете?

Най-големите постижения с отбора на „Калиакра”, при юношите, са купища класирания на републикански състезания и финали за Купа България. При мъжете сме многократно на 1-во място в “Б” РХГ , но поради липса на финанси не преминаваме в елита на първенството “А” РХГ.

Как се стигна до преминаването Ви през лятото в един най-силните хандбални отбори на България – Добруджа?

До преминаването ми в Добруджа се стигна, след като треньорът на отбора Георги Андреев се свърза с моя треньор Краси Гецов и ме повика.

Какви са амбициите Ви с Добруджа – за този сезон и за по-далечно бъдеще?

Амбициите на този отбор са винаги 1-во място в “А” РХГ и вдигане на Купата на България, не случайно са многократни шампиони в страната. Късно снощи се върнахме от Беларус, където участвахме в турнира „Чалендж Къп” срещу отбора на ХК „Машека”.

Само предни дни записахте дебют с Добруджа и на международната сцена. Какво е по-специалното на мачовете от евротурнирите?

По специалното е, че срещаме нови отбори и трудности, които се опитваме да надиграем. Срещнахме изключително добър отбор, в който играят състезателите от един от най-добрите отбори в Европа а именно HC „Meshkov Brest”. Този отбор неслучайно победи френския – „Монтпелие”.

В новия ти отбор повечето състезатели са многократни шампиони на България, дългогодишни национали за юноши и мъже, голмайстори на А група. Какво е за Вас да играете редом до едни от най-големите имена в българския хандбал като Илиян Илиев, Джошкун Якубов, Александър Димитров и други?

За мен е голямо постижение да играя в отбора на „Добруджа” и между такива състезатели, като Джошкун Якубов, Илиян Илиев и Александър Димитров. Те са дали много за това, което е отбора в момента и само мога да да науча повече и да черпя опит от тях.

Какво ще пожелаеш на читателите на Добрич Онлайн?

На читателите мога да пожелая да са здрави и щастливи и да спортуват активно, защото спортът е здраве.