Пострадалият от взрив апартамент е опустошен, обитателите му са в добро състояние

Пораженията от взрива на газова бутилка в жилище по бул. „Трети март“ 41 в Добрич са големи. Терасата е срутена, апартаментът е опустошен, дограмата е избита. Счупени са стъклата на входа до седмия етаж.

Пострадалият от взрив апартамент е опустошен, обитателите му са в добро състояние

Това съобщава телевизия „Добрич“ в репортаж за инцидента, който възникна вчера след 17 часа. 



Както Добрич онлайн писа, според директора на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров, поставената в откритата тераса газовата бутилка е изпускала и помещението се е загазовало. В един момент е пламнала искра и е избухнал взривът.

Пострадалият мъж Васил е настанен в добричката болница с леки обгаряния. Жена му Йовка е под домашно наблюдение при дъщеря си. В момента на инцидента тя била в хола на апартамента и за това се разминала само с уплаха. 

Пред съседи Васил споделил, че се опитал да включи газова печка, но бутилката се взривила. Била им донесена през деня и вероятно не е успял да намести магнит вентила, каза, че миришело на газ, обясни съседът му Атанас. 


Той разказва, че когато избухнал взривът канапето у тях подскочило. Споделя, че и днес още трепери, краката му са като подкосени. 

Жестока работа беше. Аз в това време тъкмо излизах, за да отида на магазина и ударната вълна, както е отворена вратата, ме блъсна навътре. Започнахме да викаме, споделя живееща във входа. 

В блока има 72 апартамента и е чист късмет, че никой не е минавал покрай него по време на инцидента. Живеещи там са категорични, че ако е имало минаващи е можело да пострадат много сериозно. 

След взрива съседите веднага се притичват на помощ. На сигнала се отзовават полиция, пожарна. Бърза помощ откарва Васил в болницата, а Йовка е прибрана на топло от съседи.  

През сълзи жена споделя: „Целият вход – мъже и жени, се организирахме и разчистихме и им помагахме. Дано у всички хора има тази добрина“.