Без двама волейболисти излизат добруджанци срещу „Левски“

Срещата в зала „Добротица“ е изтеглена от 8-ми кръг и е с начало 18,30 ч.

Без двама волейболисти излизат добруджанци срещу „Левски“

Две изпитания предстоят пред волейболистите на „Добруджа 07“ до края на седмицата в Суперлигата на България. И в двете срещи добричлии са домакини, като първата е днес от 18,30 часа срещу „Левски“ /София/. Двубоят срещу „сините“ е изтеглен от 8-ми кръг, защото на столичани им предстои участие в третия по сила европейски клубен турнир – този за Купата на Претендентите.



Мачът със сигурност ще пропуснат двама вече бивши състезатели на „Добруджа 07“. Това са разпределителят Денимир Димитров и посрещачът Ивайло Иванов. Първият реши да напусне Добрич след загубата от „Дунав“ /Русе/ в предния шампионатен кръг. Той изтъкна като причина, че не е пълноценен за отбора и не се вписва в игровата концепция на наставника Пламен Христов. 21-годишният Ив. Иванов пък е преценил, че волейболът вече не му доставя удоволствие, не му носи удовлетвореност и е решил да търси нови житейски предизвикателства.

Кадрови проблеми има и в лагера на „Левски“, където поради множеството контузени играчи се наложи на техния президент и ст. треньор Владимир Николов отново да се картотекира и да излезе на игралното поле по състезателен екип. Той дори взе участие през уикенда в загубеното дерби срещу ЦСКА, като днес също се очаква легендата да се опита да помогне с опита си на своите в добричката зала „Добротица“.

Независимо от сътресенията през последните дни, в „Добруджа 07“ са решени да се представят успешно пред собствена публика и да се преборят за победата, с която да се измъкнат от мини кризата след силния есенен старт в елита.