Кръгово ще бъде изградено на пресечката на улиците „Ангел Стоянов“ и „6-и септември“ в Добрич

Aрхиерейският наместник на Добричка духовна околия ставрофорен иконом Иван Дойчев отслужи водосвет на официалната церемония за откриването на улица „6-и септември“

Кръгово ще бъде изградено на пресечката на улиците „Ангел Стоянов“ и „6-и септември“ в Добрич



Кметът на Добрич Йордан Йорданов благодари на ВиК за подмяната на водопроводи. Идеята е улицата, която виждаме, да се запази в този вид, допълни той. Йордан Йорданов подчерта, че над десет улици и три булеварда ще изглеждат по същия начин след приключването на проекта за водния цикъл. Кметът увери, че ще бъде обособено кръгово кръстовище на пресечката на улиците „Ангел Стоянов“ и „6-и септември“. Йордан Йорданов коментира, че това ще се случи при първа възможност, когато времето позволява.

Улица „6-и септември“ е изцяло възстановена  по проект „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“.


Рехабилитацията обхваща два участъка. Първият е „6 септември“ – юг с дължина 828, 42 метра с лента за движение от 10, 05 до 8,00 метра и тротоари от 1,5 до 4,5 метра. Вторият е „6  септември“ – север с дължина 179, 44 метра с лента за движение 8 метра и тротоари от 3 до 1,5 метра. Този участък включва и отклонението за “Добруджански хляб” АД с дължина 137, 33 метра.

Изградени са нови тротоарни настилки от унипаваж и са поставени тактилни плочи за улесняване на ориентацията на хора с увредено зрение. Осигурени са паркоместа към уличното платно. Направена е цялостна ревизия на колекторната система за осигуряване на оптимално отводняване на настилката. Уличното осветление е подменено с енергоефективно.

Искра Атанасова, изпълнител на информация и публичност по проекта, представители на местния бизнес в индустриалната зона, инж. Даниела Сивкова – ръководител на проекта, представители на фирмите изпълнители, членове на екипа за управление и служители на общинска администрация присъстваха на официалната церемония за откриването на улица „6-и септември“.

Проект „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктурата в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“ се финансира по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е в размер на 1 441 318, 08 лв., от които 1 225 120, 37 лв. европейско и 216 197, 71 лв. национално съфинансиране.