Семинар „Ден на кариерата за лица с увреждания“ организира Община Добричка

Информационен семинар "Ден на кариерата за лица с увреждания" организира Община Добричка по проект “АКТИВНОСТ – Ангажираност, Квалифициране, Труд, Интегрирано Включване На Обезверени и Семейства в Трудност”. Проектът се реализира по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз.

Семинар „Ден на кариерата за лица с увреждания“ организира Община Добричка

На събитието ще присъстват представители на Община Добричка, административният и експертен екипи по проекта, представители на всички заинтересовани страни - лица с увреждания и родители на деца и младежи с увреждания, работодатели от региона, институции, неправителствени организации и специалисти, работещи в социалната сфера, на дирекция „Бюрото по труда“, медии.



Целта на семинара е представяне на възможностите на хората с увреждания и позитивната им роля в обществото, разчупване на стереотипите и промяна на нагласата спрямо тях чрез представяне на работодатели от региона. Присъстващите ще бъдат запознати с нормативната база по наемане на лица от целевата група по проекта, ще бъдат информирани за процедурите за подбор и условията за кандидатстване. Общинските власти ще представят социалните обекти и услугите, които предлагат, дирекция „Бюро по труда“ ще информира за търсенето и предлагането на работна сила в региона. 

Семинарът ще се проведе на 24 ноември от 9.30 часа в конферентната зала на парк-хотел „Изида“.