На обновен пенсионерски клуб се радват жителите на село Красен

Средствата за строително-монтажните работи са малко над 13 000 лева и са осигурени от общинския бюджет

На обновен пенсионерски клуб се радват жителите на село Красен

Изцяло реновиран пенсионерски клуб отвори врати днес в генералтошевското село Красен. Той се намира в сградата на читалището и носи името на емблематичната Йовкова героиня Албена. Празничното събитие бе уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип. Гости на тържеството бяха и кметове на съседни румънски села.



В своето приветствие към домакините градоначалникът посочи, че открива пети пенсионерски клуб в общината и се радва, че инициативата за това идва от самите жители на населените места. Той подчерта, че идеята да се реновира читалищното помещение е дошла по време на среща от инициативата „Попитай кмета“.


 

„Преди малко повече от година бях тук и вие поискахте да ви осигурим по-добри условия за свободното време на вас, хората от третата възраст. Радвам се, че това вече е факт и освен да се събирате на сладки приказки и по хубави поводи, можете да си каните и гости“. С тези думи се обърна Валентин Димитров към красенци преди да пререже лентата на обновеното помещение.

Ремонтът на пенсионерския клуб включва подмяна на дограма, нова септична яма, измазване, боядисване, поставяне на окачен таван, подова настилка, кухненско оборудване, ново осветление. Предстои да бъде закупен единствено хладилник.

След тържествената част празникът на жителите от любимото село на Йовков продължи с песни и хубаво настроение.