Старшата възраст се доближи до първото място

При победа в последния кръг младите добрички футболисти ще зимуват на върха

Старшата възраст се доближи до първото място

Юношите старша възраст на ФК „Добруджа“ записаха нова победа в есенния дял от първенството в зоналната група на Североизточна България. В отложен мач избраниците на треньора Валентин Ангелов надделяха днес у дома с 2:1 над връстниците си от „Светкавица“ /Търговище/.



Двубоят премина доста оспорвано, като малко повече от половин част добричките футболисти бяха в числено намален състав. Червен картон в 54-ата мин. получи Стефан Митев. Гостите се възползваха от това развитие и 20 минути по-късно поведоха в резултата. „Жълто-зелените“ обаче не се предадоха и достигнаха до равенство. Точен от пряк свободен удар в 84-ата мин. беше Диян Диянов. Окрилени от изравнителното попадение добричките състезатели се хвърлиха „ва банк“ в атака, а смелостта им бе  възнаградена с победен гол в 89-ата минута. Името си сред голмайсторите записа Ивайло Минчев, който донесе трите точки за тима си. Благодарение на тях младите добричлии се доближиха на точка от първото място.

Отборът на „Добруджа“ може да зимува на върха ако в последната отложена среща в групата за сезона спечели срещу „Хитрино“. Мачът е насрочен за 28 ноември в Шумен, като при победа „жълто-зелените“ ще излязат първи в подреждането, тъй като останалите тимове приключиха есенните си изяви.