Велина Христова посвещава изложбата си „Душевни пейзажи” на празника на СУ „Св. Кл. Охридски”

Приятели, близки и почитатели на творчеството на добричкия художник Велина Христова се събраха тази вечер в Художествената галерия в Добрич на откриването на шестата й самостоятелна изложба „Духовни пейзажи”.

Велина Христова посвещава изложбата си „Душевни пейзажи” на празника на СУ „Св. Кл. Охридски”

За нея разказа творецът Мая Златева, която обяви, че Велина Христова посвещава изложбата на патронния празник на училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски”, където преподава Изобразително изкуство.




Авторката представя една интересна по същност идея на съвместяване на девет различни серии от картини, масло, плакат, малки акварелни рисунки с ескизен характер, всяка от които има своята самостоятелна и самостойна завършена цялост, каза Мая Златева. И посочи, че в експозицията си, с помощта на различни техники, идеи, похвати и познания тя ни пренася в нишката си на душевното си себетърсене, като ни внушава с похватите на изобразителното изкуство своите виждания за абстрактни идеи, обединени под общото заглавие „Душевни пейзажи”. 



Мая Златева отправи пожелание за нови творчески върхове и на добър път.



Велина Христова благодари на колегите си от Художествената галерия, че са я приели сърдечно да бъде сред тях на тази специална дата – Денят на християнското семейство, и да има възможността да покаже своите творби.


„За твореца всяка една изложба е поглед, и стъпка, и път към себе си. Тъй като не е нещо застинало, докато сме тук продължаваме да го търсим и да се развиваме”, каза творецът. Велина Христова изрази щастието си да е заедно с присъстващите „по пътя към светлината, към доброто, към приятелството, към любовта”.



Очаквайте интервю с Велина Христова, което тя даде специално за читателите на Добрич онлайн.