„Добруджа 07“ се справи с „Левски“

До четвъртото място в класирането се изкачиха добричлии

„Добруджа 07“ се справи с „Левски“

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07“ не остави шансове на „Левски“ и записа победа №3 в Суперлигата на България. Срещата със „сините“ бе изтеглена от 8-ми кръг на първенството, тъй като идния месец те имат участие в европейските клубни турнири.



Като цяло двубоят в зала „Добротица“ премина под диктовката на добричлии, достигнали до успеха с 3:1 гейма. В отделните части избраниците на треньора Пламен Христов надделяха с 25:23, 25:21, 20:25 и 25:23 точки. Първите два гейма се развиваха равностойно до заключителните разигравания, когато домакините, подкрепяни от вярната си публика, успяваха да наклонят везните в своя полза и да надделеят. Столичани, водени от своя играещ треньор Владимир Николов, се посъвзеха в третата част, в която не изпуснаха водачеството в резултата от самото начало и се върнаха в мача. Всичко свърши гейм по-късно, когато добруджанци показаха по-добра игра и заслужено ликуваха.

Благодарение на спечелените точки те се изкачиха до 4-ото място във временното класиране с 11 пункта. В събота в зала „Добротица“ гостуват новаците в групата - „Дея спорт“ /Бургас/. Срещата е от 6-и кръг и е с начало 18,00 ч.