Община Добричка обявява свободни работни места за екоинспектори и социален консултант по проект

Свободни работни места за четирима екоинспектори и един експерт „Социален консултант” обявява Община Добричка по проект "Социално предприятие „Помощ в дома и градината“ – генератор на социална възвръщаемост в Община Добричка".

Община Добричка обявява свободни работни места за екоинспектори и социален консултант по проект

Проектът е по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз.


Заявления за петте свободни места се приемат до 10 декември т. г. 

С одобрените кандидати за заемане на длъжността „Екоинспектори“ ще се сключат трудови договори на 8 часа пълен работен ден, 5 дни в седмицата с продължителност 12 месеца. 

Желаещите да работят като екоинспектори по проекта трябва да са със средно образование, да имат свидетелство за управление на МПС – категория мотопед. Не се изисква опит на подобни позиции. Ще отговарят за чистотата на териториите за обществено ползване и зелените системи, ще осъществяват контрол за навременно почистване на прилежащите площи в населените места и над работата на работниците по озеленяване, ще подпомагат тяхната дейност. Ще подават сигнали в случай на проблемни ситуации, свързани с дейността, ще извършват и други дейности, възложени от директора на социалното предприятие.

С одобрения кандидат за заемане на длъжността експерт „Социален консултант” ще се сключи трудов договор, при работа по график, по 2 часа дневно 5 дни в седмицата, продължителността на осигурената заетост е 12 месеца. Кандидатите трябва да са с висше образование, магистърска степен. Трябва да имат 3-годишен опит в изпълнение на проекти и на сходен тип дейности и работа с подобни целеви групи.

Сред задълженията на социалния консултант са да участва в дейностите по социална интеграция и активно участие на потребителите в живота на общността, по организиране на свободното време, отдих и развлечения. Ще изготвя и актуализира оценки на риска и индивидуални планове, ще провежда срещи с лицата от целевите групи и други.

Подборът на кандидатите да работят като екоинспектори и социален консултант ще протече в два етапа - разглеждане и проверка на подадените документи за съответствие с обявените изисквания за съответната длъжност и провеждане на събеседване. 

Всички кандидати подават документи за кандидатстване лично на адрес: Добрич, ул. „Независимост“ № 20, стая 223, всеки ден от 8 до 17 часа.

Информация за необходимите документи и повече подробности – на сайта на Община Добричка: dobrichka.bg.