Защо таксиметровите услуги в Добрич са с увеличени цени?

Таксиметровите услуги в Добрич с нови актуализирани цени

Защо таксиметровите услуги в Добрич са с увеличени цени?

Първоначалната такса е увеличена с 30 ст., дневната тарифа с 15 ст., а нощната с 25 ст. Това съобщи за Добрич Онлайн шофьор от града ни.


Цената за километър пробег през деня е увеличена от 0,85 лв. на 1 лв. Нощната тарифа е актуализирана на 1,20 лв., като старата беше 0,95 лв. Първоначалната такса на таксиметровите услуги вече е 1.50 лв., като преди актуализацията тя е била 1.20 лв. Престоят е вдигнат с 5 ст. и вече е около 25-30 ст.

По думи на шофьора цените на такситата в Добрич не са актуализирани от около шест години, а през това време стандартът на живот поскъпва.

Колата трябва да се поддържа. Цените на горивата и винетките са увеличени, застраховките станаха два пъти по-скъпи, отколкото преди 6 години, въведоха и патентен данък, коментира таксиметровият шофьор.

Той допълни, че повечето се самоосигуряват. Когато вдигнат минималната заплата, на нас ни се увеличават осигуровките. От 140 те станаха на 160 лв., а сега отново се очаква покачване, каза таксиметровият шофьор. Той бе категоричен, че стандартът на живот е поскъпнал поне с 30-40%, а цените на таксиметровите услуги са увеличени с 20%. Шофьорът припомни, че имат таван на цените, който е 1.30 лв.