Двама футболисти са под въпрос за мача с „Литекс”

Срещата от Втора лига ще се състои отново в КК Албена

Двама футболисти са под въпрос за мача с „Литекс”

Единственият футболист на „Добруджа”, който остава твърдо извън сметките за предстоящата среща от XV кръг във Втора лига срещу „Литекс”, е Тодор Колев. Универсалният състезател е измъчван от травма и близо 10 дни тренира на облекчен режим по специална програма. Под въпрос е включването в групата на добричлии за мача в КК Албена, в събота /24 ноември/, е и Илия Джамов. Младият халф е получил контузия по време на последното занимание на тима и в последния момент ще се решава дали да се разчита на него.



За радост проблемите, които имаше вратарят Димитър Илиев след контролата с юношите до 19 години на „Черно море” /Варна/, са отшумели и той се подготвя пълноценно през седмицата. Двубоят срещу ловчанлии ще се проведе отново край морето, защото тревата на терена на стадион „Дружба” след полагането на новата система за напояване все още не е укрепнала. Официален дебют начело на „жълто-зелените” ще направи треньорският тандем Емил Велев - Радослав Георгиев. Очакванията към двама са да вдигнат отбора на крака и да допринесат за повишаване на боеспособността му до края на шампионата. Добруджанци са в дъното на класирането със скромните 9 точки, а отборът на „Литекс” заема 6-о място с актив от 21 т. За главен съдия на мача в КК Албена е назначен Иван Пенчев от Стара Загора, а тъч-рефери са Станимир Илков и Васил Шавов.

Програма за срещите от XV кръг във Втора лига - 24.11 /събота/, 14,30 ч.: Добруджа - Литекс, Черноморец /Бч/ - Локомотив /ГО/, Локомотив /Сф/ - ЦСКА 1948, Царско село /Сф/ - Струмска слава, Поморие - Кариана, Арда - Ботев /Г/; 25.11 /неделя/, 14,30 ч.: Лудогорец II - Пирин /Бл/; 26.11 /понеделник/, 17,30 ч.: Монтана - Несебър.