С музикално-поетична програма ученици от Дуранкулак отбелязаха патронния празник на своето училище

ОУ „Св. Кл. Охридски“ в село Дуранкулак отбеляза своя патронен празник

С музикално-поетична програма ученици от Дуранкулак отбелязаха патронния празник на своето училище

Празничният концерт започна с посрещане на училищното знаме и под звуците на химна на училището.



Тази година, възпитаниците на учебното заведение и техните преподаватели, бяха избрали за мото на тържеството част от стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов – „Всичко българско и родно, любя, тача и милея.“

Специални гости на празника бяха кметът на Шабла Мариян Жечев, началникът на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в общинска администрация – Шабла Таня Янакиева, кметът на селото Веселин Йорданов, Живко Спасов – общински съветник, бивш възпитаник на училището Мариета Трайкова – представител на шабленското училище СУ „Асен Златаров“ и читалищни дейци.

В словото си директорът на училището Маргарита Тодорова пожела на учениците да бъдат силни и ученолюбиви, да бъдат добри хора, да успяват и да се гордеят, че са възпитаници на дуранкулашкото училище. Пожела им още здраве и силна воля, за да пишат историята на тяхното училище със слово и дело, както е правил най-видния ученик на братята Кирил и Методий – Климент Охридски.

На сцената на местното читалище бе представена богата музикално-поетична програма – учениците рецетираха стихове, пяха песни, играха народни танци, драматизираха приказки.


Традиция е всяка година на патронния празник директорът да награждава изявени ученици и техните учители. Тодорова връчи награда на Николета Мирчева, отличена в конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“ и на нейния учител Живка Йорданова.

От името на председателя на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева бе прочетен поздравителен адрес до учениците и учителите от ОУ „Св.Кл.Охридски“. От д-р Стоева те получиха и книги за училищната библиотека.

Мариян Жечев честити празника на учителите и учениците и съобщи заслужената награда, която ще получат в резултат на усилията и всеотдайността си – организиране на зелено училище.

Последваха подаръци и мили думи от Николинка Георгиева,  читалищен секретар в Дуранкулак и Мариела Трайкова.