„Добруджа 07“ имаше само гейм колебание срещу „Дея спорт“

Добричлии надделяха с 3:1 гейма във второ поредно домакинсто в зала „Добротица“

„Добруджа 07“ имаше само гейм колебание срещу „Дея спорт“

Мъжкият волейболен отбор на „Добруджа 07“ постигна втора поредна победа през седмицата в зала „Добротица“ в първенството на Суперлигата. Първо добричлии удариха с 3:1 „Левски“ /София/ в изтеглен двубой, а днес се справиха със същия резултат пред собствена публика над новаците от „Дея спорт“ /Бургас/ в мач от редовния 6-и кръг. В отделните части избраниците на старши треньорът Пламен Христов записаха 23:25, 25:19, 25:21 и 25:12 в своя полза.



Домакините имаха колебания в изявите си единствено през първия гейм. В него те позволиха на симпатичният млад състав от морския град, воден от единствената дама-наставник в елитната група на страната – Весела Братоева, да наложат волята си след средата на тази част и да ликуват с 25:23. Ситуацията на игралното поле бе идентична и през втората част, като този път ролите се размениха и домакините достигнаха до успеха след по-концентрирана игра при заключителните разигравания с 25:19. Това развитие до голяма степен предопредели крайният изход от двубоя най-вече в психологически план, защото колебанията и непредизвиканите грешки в съперниковият тим започнаха да се проявяват все по-отчетливо. В  третата част добруджанци започнаха настойчиво да налагат волята си в игрови план след дебютните точки, а на финала излязоха с гърди напред след 25:21. С подкрепата на верните си привърженици в залата волейболистите на домакините като на един дъх  спечелиха четвъртата част с 25:12 за крайното 3:1.

Отборът на „Добруджа 07“ вече заема трето място в елита с актив от 14 точки, дошли след 4 победи и 3 загуби. На 30 ноември добричлии гостуват в Перник на „Миньор“.