Инициативата на Младежки център - Добрич „Напиши песен за Коледа“ навлезе в своя трети етап

В Младежки център - Добрич продължава работата по второто издание на
инициативата „Напиши песен за Коледа“.

Инициативата на Младежки център - Добрич „Напиши песен за Коледа“ навлезе в своя трети етап

След приключване на първия етап, в който постъпиха предложения за текст на коледна песен, бе избрано отново стихотворение на младата добричка поетеса Татяна Иванова - десетокласничка от ЕГ „Гео Милев“, член на Клуб за творческо писане „Литературна къща“ с ръководител Генка Петрова.



Припомняме, че в първото издание на инициативата през 2016-та, по текст на Татяна се роди песента „Коледно вълшебство сътвори“. Новата коледна песен ще носи името „Нека заедно стоплим света“. Мелодията е вече факт - съчиниха я младежи от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ и работата по инициативата навлезе в своя трети етап - създаване на аранжимент, заучаване на песента и реализация на студиен запис.

Дуетът Преслава Тодорова и Петър Стоянов от Студио „Сарандев“ се зае с отговорната задача за кратък период от време да подготви песента за нейното представяне пред добричката публика. В Младежки център - Добрич се роди и още една коледна песен - „Най-приказното време“.

Сътвориха я момичетата от Музикална работилница “12”. Двете новосъздадени песни ще бъдат за пръв път изпълнени по време на коледния концерт на Студио „Сарандев“, който ще се състои на 13 декември. Рождество винаги ни вдъхновява и прави света по-добър! Очаквайте новите коледни музикални послания на младежите от Добрич!