Два клуба отвориха врати в селата Жегларци и Коларци

На 26 и 27 ноември бяха открити нови клубове в селата Жегларци и Коларци.

Два клуба отвориха врати в селата Жегларци и Коларци

И двете сгради, в които се помещават сега новите клубове до момента имаха друго предназначение. През последните години бяха необитаеми и с множество увреди. В същото време хората в двете села търсеха и намираха алтернативни и не толкова удобни варианти да имат свои клубове. В двете села има читалища, които се отопляват трудно през зимния сезон и не разполагат с достъпни и достатъчни по площ помещения за клубни дейности.Така, в резултат на искания от хората в двете села, Община Тервел отдели в бюджета си средства за възстановяване на двете сгради и преустройството им в клубове.


Ремонтът в с. Коларци бе извършен на два етапа – през 2017 г. бе ремонтирана основно цялата покривна конструкция, а през 2018 г.бе направен вътрешен ремонт. Клубът разполага с две зали за събития – голяма и малка, кухня, сервизно и складово помещение и дворно място. Общо в начинанието са вложени 24 000 лв.

Клубът в с. Жегларци е основно ремонтирана общинска постройка. Разполага с две помещения за събития, бар плот, складово помещение, санитарен възел и външна тераса. Стойността на ремонта и обзавеждането е 27 000 лв.

Двата клуба бяха открити от Дияна Илиева – зам.-кмет. Гости на събитията бяха двамата зам.-областни управители на Област Добрич, народният представител Даниела Димитрова, председателят на Общински съвет Тервел инж. Симеон Симеонов, зам.-кмета на Община Тервел Пламен Желязков, кметовете на двете села, общински съветници и служители.

Подаръците, които домакините от двата клуба получиха са полезни и практични – машини за чай и кафе и сервиз за кафе от кметския екип, телевизори от ПП ГЕРБ, диспенсъри за вода от ПП БСП, шкафове от ПП ДПС, саксийни цветя от съмишленици и приятели.

Поздрав към гостите поднесоха децата от детските градини в двете села и женските певчески групи.