Снежен Добрич вкара футболистите в зала

Добруджанци се завръщат на „Дружба” след двете домакинства в КК Албена


Снежен Добрич вкара футболистите в зала

За предпоследния си официален мач за 2018 г. се подготвят футболистите на „Добруджа“. На стадион „Дружба“ в събота гостува отборът на „Пирин“ /Благоевград/ в среща от XVI кръг на Втора лига. Тренировъчна програма днес бе малко нарушена, а причината е падналия сняг. Предвид обстоятелствата ст. треньорът на „жълто-зелените” Емил Велев реши да проведе заниманието в зала „Русалка”.



От 11,00 ч. утре е насрочена тренировка на терена с изкуствена трева до стадион „Дружба”. Очакванията са снеговалежът да спре, за да може игралното поле да бъде почистено и подготовката да продължи по график. Състезателите се готвят с настроение и са мотивирани да се поздравят с победа срещу „орлетата” при завръщането си на домашна сцена. Както е известно, последните две шампионатни срещи на тима се състояха в КК Албена заради монтирането на поливна система на терена на стадион „Дружба”. Край морето добруджанци инкасираха загуба и равенство, като в момента се намират на последно място във втория ешелон. Спечелената точка в Албена срещу „Литекс” /Ловеч/ стана при дебюта на Емил Велев.

Новият наставник изрази оптимизъм за оцеляването на „жълто-зелените“ във Втора лига. „Отборът на „Добруджа” няма да изпадне. Да, последни сме в класирането със само една победа и седем равенства. Именно при тези ремита момчетата е трябвало да покажат малко повече характер, за да спечелят. В тима има потенциал и вярвам, че ще изпълним целта да се спасим от изпадане. През паузата ще привлечем нови футболисти и нещата ще се нормализират“, е убеден е бившият халф на „Левски”. Той е и последният треньор, ставал шампион със „сините” от София.