Мним полицай изпрати възрастни съпрузи от Тервел в Добрич и Силистра, измъкна им 8 000 лева

Неизвестен мъж, представящ се за полицейски служител, измами възрастно семейство от Тервел. Той изпрати жената да даде солидна сума в Силистра, а през това време накара съпруга й да изтегли пари от банка в Добрич.

Мним полицай изпрати възрастни съпрузи от Тервел в Добрич и Силистра, измъкна им 8 000 лева

Екшънът започва вчера в 10 часа, когато възрастните хора получават обаждане на стационарния си телефон от мнимия полицай. Двамата съпрузи дават номерата и на мобилните си телефони и неизвестните измамници започват непрекъснати разговори с тях. За да съдействат на полицията жената е накарана да отиде до Силистра и да даде 8 000 лева. Мъжът пък е изпратен в Добрич, за да изтегли още пари от банка.



През това време с тях се опитва да се свърже 50-годишната им дъщеря. Телефоните им обаче непрекъснато дават заето и след множество опити да разговаря с родителите си в 13.30 часа разтревожената жена подава сигнал в РУ на МВР в Тервел.

Полицейските служители успяват да предотвратят измамата спрямо възрастния мъж – той е установен в клон на банка в Добрич. Съпругата му обаче се разделя с 8 000 лева, поставени в плик, които оставя в градски парк в Силистра. 

По случая е образувано досъдебно производство.