Верижна катастрофа на заледения път Албена - Балчик

Верижна катастрофа на заледения път Албена - Балчик
Заледяване и липса на опесъчаване по пътя Балчик – Албена е причина за верижна катастрофа тази сутрин между четири автомобила, съобщи радио „Варна“.

Пътните произшествия са леки, само с материални щети. Колите са изтеглени, няма пострадали граждани, съобщиха от балчишката полиция.


Оттам допълват, че няма затворени пътища в община Балчик, всички са проходими при зимни условия. Водачите да шофират внимателно и да бъдат оборудвани със зимни гуми и необходимите принадлежности против замръзване, апелират органите на реда.


Управителят на общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“ инж. Екатерина Стоянова заяви, че пътят за Албена вече е обработен. Техниката се насочва в посока Тузлата, откъдето също има сигнали за неопесъчени участъци.


В град Балчик са обработени основните улици, около спирките и стъпалата. Тротоарите не са и по тях трябва да се върви с повишено внимание.


Училищата са отоплени и учебният процес върви нормално, но с понижен брой пътуващи ученици, уточниха от просветния отдел в Общината.


Източник и снимка: Радио „Варна“


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+