В национален турнир в Бургас мерят сили две добрички формации

Млади футболни звезди от страната демонстрират умения край морето

В национален турнир в Бургас мерят сили две добрички формации

Близо 800 деца от 5 възрастови групи ще вземат участие в националния турнир "Футболни звезди на България" - сезон „Зима `2018”. Мащабното футболно събитие стартира днес и ще приключи в неделя в Бургас.



В надпреварата ще се включат и две детски формации на ФК „Добруджа”. Това са момчета, родени през 2008 г., с треньор Борис Минков и отбор при децата /род. през 2009 г./ с наставник Валентин Ангелов.

Умения в турнира ще демонстрират още тимовете на: "Левски" /София/, "Ботев" /Пловдив/, "Черно море" /Варна/, "Берое" /Ст. Загора/, "Арда" /Кърджали/, " Хасково", "Димитровград", "Етър" /В. Търново/, "Делфините" /Варна/, "Арес" /София/, "Тича" /Варна/, "Пловдив сити", "Суперстарс" /Пловдив/, "Кронос" /Пловдив/, "Шампионите" /Варна/, "Сините камъни" /Сливен/. Отборите от Бургаска област са: "Карнобат", "Айтос" и "Атлетик" /Несебър/, а от града-домакин участие са заявили представителите на домакините от ДФК "Звездичка" и ФК "Звезденбург", както "Нефтохимик 1962" и "Бургас спорт".

Мачовете в отделните възрасти ще се проведат на пет различни терена в черноморския град. Церемонията по награждаването на призьорите е в неделя от 13,00 ч. и ще премине в "Звездичка Арена". По традиция националните турнири "Футболни звезди на България" са под патронажа на кмета на град Бургас Димитър Николов.