Победата срещу „Пирин“ е без алтернатива

Съдия от Силистра надува свирката на „Дружба” в срещата от Втора лига

Победата срещу „Пирин“ е без алтернатива

Сблъсъкът между два от отборите в долната половина на класирането във Втора лига - „Добруджа” и „Пирин” /Благоевград/, ще бъде ръководен от съдия от Силистра. Името на рефера е Димитър Желязков, а за негови асистенти са назначени са Теодор Петров и Мирослав Симеонов. Началният сигнал на двубоя от XVI кръг ще бъде даден утре от 14,30 ч. на стадион „Дружба”.



Още вчера бе започнато почистването на терена на спортното съоръжение от снега. Както е известно, последните две шампионатни двубоя на „жълто-зелените” преминаха в КК Албена заради полагането на нова поливна система на стадиона в Добрич. Вчера избраниците на ст. треньора Емил Велев тренираха в едната половина на игрището с изкуствена трева в близост до зала „Добротица”, където и днес е предвидено занимание. Участие в подготовката не взе единствено Илия Джамов. Младият полузащитник е измъчван от травма в коляното и със сигурност отпада от групата за мача с „орлетата”. Той ще премине изследвания в София, за да му се назначи адекватно лечение. Друг от футболистите със здравословни оплаквания - Тодор Колев, вече тренира наравно със съотборниците си и ако му се гласува доверие ще влезе в игра.

Други кадрови проблеми пред Емил Велев няма, като наставникът ще направи официален дебют пред добричка публика след заемането на поста. Той е оптимист за оцеляването на „Добруджа” във Втора лига, а основната му мисия е свързана именно с тази цел. Изходът от двубоя е от голямо значение и за двата отбора, като „жълто-зелените” са последни в класирането с 10 точки, а благоевградчани две позиции по-нагоре с 13 пункта.

Програма за срещите от XVI кръг във Втора лига - 30.11 /петък/, 14,00 ч.: Монтана - Локомотив /ГО/, ЦСКА 1948 - Ботев /Г/ - 14,30 ч.; 1.12 /събота/, 14,30 ч.: Добруджа - Пирин /Бл/, Арда - Кариана, Поморие - Струмска слава, Царско село /Сф/ - Литекс; 3.12 /понеделник/, 14,30 ч.: Лудогорец II - Несебър и Черноморец /Бч/ - Локомотив /Сф/ - 17,30 ч.