Над 740 фиша са съставени от служителите на Общинска полиция в Добрич от създаването й

741 фиша са съставени от служителите на Общинска полиция в Добрич от създаването й до момента, съобщиха от кметството в отговор на въпрос на Добрич онлайн.

Над 740 фиша са съставени от служителите на Общинска полиция в Добрич от създаването й

Констатираните нарушения са предимно за неправилно паркиране в централна градска част. Има и издадени фишове на пешеходци, които не спазват правилата. 



Глобите варират между 20 и 50 лева и са определени в общински наредби, приети от Общинския съвет. До момента средствата от налаганите санкции, постъпили в общинския бюджет, са общо 6 910 лв. 

Общинската полиция функционира в Добрич от началото на октомври. Служителите следят за неправилно паркиране на превозни средства, за пешеходци, които преминават неправилно, за нерегламентирана търговия и опазване на обществения ред. В звеното работят 7 служители, които са избрани след конкурс и са преминали шестмесечно обучение към Министерството на вътрешните работи. 

Финансовият ресурс, който е осигурен за годишната издръжка на новата структура на Общината, е 250 000 лева, но предвид края на бюджетната 2018 г. сумата ще бъде по-малка.