Центърът за творческо обучение благодари на Община Добрич

Центърът за творческо обучение изпрати благодарствен адрес до кмета на Добрич Йордан Йорданов за партньорството и предоставянето на стипендия на ученици за участие в космическия лагер Space Camp Turkey през лятото на 2019 година, съобщават от Общината.

Центърът за творческо обучение благодари на Община Добрич

„Така установеното сътрудничество ни предоставя необходимата увереност в успеха на инициативата за осигуряване на средства за деца и младежи с интерес към природните и космическите науки“, се казва още в адреса. От Центъра за творческо обучение изразяват своята увереност, че ще работят дългосрочно с партньор като Община Добрич, с който имат еднакви ценности и заедно създават бъдещите лидери на България.


Община Добрич припомня, че заедно с центъра ще предоставят две пълни стипендии, всяка в размер на 1250$, за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey чрез конкурс за есе или видео есе с краен срок за участие 7 февруари 2019 година.

За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Добрич, които добре владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да подготвят авторско есе или видео есе на една от следните теми:

- Промени ли NASA света за 60 години?

- Екзопланетите - Нови светове

- Изненада! Аз съм извънземно!

*Темите са формулирани от медалисти на Space Camp Turkey.

Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България през този линк http://spacecamp.cct.bg/.

За допълнителни въпроси могат да пишат на spacecamp@cct.bg или да се свържат с организаторите на телефон 02/408 03 26 и мобилен 0882 506 425.