Отличиха проф. Костадин Бураджиев с почетен знак „Златен век”

Дългогодишният главен художествен ръководител на ансамбъл „Добруджа” проф. Костадин Бураджиев е удостоен с почетен знак „Златен век” – печат на Цар Симеон Велики /златен/.

Отличиха проф. Костадин Бураджиев с почетен знак „Златен век”

Отличието му бе връчено от министъра на културата Боил Банов на официална церемония в галерия „Средец” в София преди дни. На нея бяха отличени изявени дейци на изкуството и културата. Награждаването традиционно се проведе през месец ноември, в който се чества делото на народните будители.

„Това е една традиция на Министерството на културата от доста време – по случай двата най-български празника – 24 май и 1 ноември, да удостояваме за значими постижения в областта на изкуството и на културата родни, съвременни будители, продължители на традициите, пазители на духовността, хора, даващи всеки миг от своя живот в името на културата, на българското, на духа на нацията. За мен е чест да съм сред вас”, каза в словото си министър Банов.

Проф. Бураджиев, който сега е преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, е удостоен с почетния знак  „Златен век” – печат на Цар Симеон Велики /златен/, за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

Снимка: БНР