Първа есенна победа измъкнаха юношите до 15 години

Младите добрички футболисти изплуваха от последното място в Елитната група

Първа есенна победа измъкнаха юношите до 15 години

Първа победа в първенството по футбол в Елитната група на България до 15 години взеха юношите на „Добруджа“. Това стана в последния есенен кръг, в който добричлии спечелиха с 3:2 у дома над „Спартак“ /Плевен/.


Днешната среща започна добре за избраниците на треньора Димитър Недялков, които поведоха в резултата в 12-ата мин. чрез Дилян Стоянов. Вместо да затвърдят добрата си игра с ново попадение, „жълто-зелените“ допуснаха не само изравняване, но и обрат. Плевенчани направиха 1:1 след корнер в средата на полувремето, а малко след това вкараха втори гол чрез контраатака.

Негативното развитие не сломи младите добруджанци, които след почивката излязоха на терена с мотивацията и желанието да се доберат до положително развитие. Две минути след подновяването на играта Преслав Славков доведе нещата до 2:2. Отново той в 58-ата мин. направи резултата 3:2 след хубав самостоятелен пробив, за да подпечата успеха на своя тим. Благодарение на победата добричките таланти се измъкнаха от дъното на класирането и могат да зимуват на 14-о място пред отборите на „Ботев“ /Враца/ и „Верея“ /Стара Загора/.